1-12

Габрово се оказа най-вдъхновяващ за художниците в „Нарисувай ми стена“

By Desi, 01.06.2016

1-12

Габрово и детска градина Мики Маус се оказаха най-вдъхновяващи за художниците в конкурса „Нарисувай ми стена“. Четири стени в четири града предизвикаха творци от цялата страна да вдъхнат живот на празното пространство и да го превърнат в свое платно. Стенописите трябваше да се асоциират с общата за всички градове тема „Красиви по природа“ и същевременно да олицетворяват духа на конкретното място.

 

От четирите града най-много са предложенията за стената на детска градина „Мики Маус“ в Габрово – тринадесет. Обект на конкурса е ъгълът между западното и южното крило на сградата, който се вижда от бул. „Могильов“. По девет са предложенията за София и Пазарджик, три са предложенията за Пловдив.

 

Първата част от конкурса „Нарисувай ми стена“ вече приключи и след оценката на журито, което трябва да каже окончателната си дума днес, утре най-добрите предложения ще бъдат предложени за гласуване и на публиката. Победителите ще бъдат обявени на 13-ти юни, понеделник, а до края на юни ще бъдат обявени и датите, на които авторите на спечелилите проекти ще започнат работа по осъществяването им.

 

Конкурсът „Нарисувай ми стена“ е организиран от Сдружение Трансформатори и Оргахим АД-Русе. Община Габрово е партньор по проекта.

 

Конкурса можете да следите на адрес www.narisuvai.bg