European SME Week

Европейски конкурс търси идеи за насърчаване на младежкото предприемачество

By Desi, 12.07.2016

European SME Week

Европейската седмица на малките и средните предприятия (МСП) организира конкурс за есе, насочен към младежите от 16 до 25 години от европейските държави-членки. Инициативата е под патронажа на комисаря за вътрешен пазар, промишленост, предприемачество и МСП Елжбета Бенковска.

 

Ако имате идеи какво може да направи Европейският съюз, за да се помогне на повече млади хора да станат предприемачи, и искате да ги споделите с водещи европейски политици, можете да се включите в конкурса.

 

Темата е „Какво може да направи ЕС, за да насърчи младите хора да станат предприемачи?“. Есето не трябва да надвишава 2 500 думи и да е написано на английски език.

 

На финалиста в конкурса ще бъдат поети всички разходи по пътуване за асамблеята на малките и средните предприятия в словашката столица Братислава, където ще присъстват повече от 600 делегати.

 

Крайният срок за изпращане на есетата е 2 септември 2016 г. Победителите ще бъдат обявени през месец ноември – преди седмицата на МСП.

 

Заелите второ и трето място ще имат възможност да направят видео представяне на своите есета по време на асамблеята. Творбите на всички победители ще бъдат излъчвани цяла седмица по медийните канали на МСП.

 

Конкурсът е част от Европейската седмица на МСП на Годишната общоевропейска кампания за насърчаване на предприемачеството в Европа. Водещи събития от седмицата са събрание на МСП и церемония по връчване на Европейски награди за предприемачество.

 

Пълната информация за конкурса е публикувана ТУК

 

За контакти: smeweek.secretariat@lowassociates.eu