Директен полет Габрово - Брюксел

Директен полет Габрово – Брюксел

By Desi, 05.03.2018

Кой не се е опитвал да сгъне лист хартия и да го накара да лети – високо и надалеко? А за оригами – изкуството на сгънатата хартия е чувал всеки.

 

В почивния ден, понеделник 5 март, от 11:00 часа в Музей „Дом на хумора и сатирата” ще „отвори врати” импровизирано летище с единствен и директен полет Габрово – Брюксел. Карнавалът наближава и както вече е известно, темата е „Габрово – мой малък Брюксел”. Какво по-хубаво от това да полетим отрано с хартиени самолети към Брюксел и да изпратим своите послания с усмивка от Габрово към Европа.

 

Поканени са всички, които обичат да „летят” и майсторят хартиени самолети и ракети, малки и големи. Вземете мама и татко, кака и батко. Елате да ни научите как се прави вашият любим модел хартиен самолет или ракетка.

 

За най-сръчните ще има награди, за най-оригинални послания към Брюксел – също. Но всичко ще бъде най-вече игра.

 

За тези, които искат да се научат да правят хартиени самолети, ще има подготвени модели и указания за изработка. Музеят ще осигури основните материали, но всеки желаещ може да си донесе най-подходящата хартия и пособия, с които ще работи. Ателието ще започне с кратка презентация, посветена на изкуство от хартия.

 

Желаещите да се включат в ателието е необходимо да се запишат до 2 март /петък/ на телефон 066 807 229 или директно на касите на Музея. За повече информация можете да се обадите на телефон 0884028581, Силвия Черкезова.

 

5 март 2018
11:00 -12:30 +
Зала на жирафите
Подходящо за семейства
Вход: 3 лв.

 
Директен полет Габрово - Брюксел