Плакат Фестивал Алтернтивни форми на изкуство

Фестивал „Алтернтивни форми на изкуство“

By Desi, 27.07.2018

Свеж хумор, качествена музика и пълноценен релакс върху прясно окосена трева ще предложи в разгара на лятото третото издание на фестивала „Алтернативни форми на изкуство“. За тези, които бяха част от предишните две издания е излишно да правим реклама, а тези, които чуват за него едва сега, задължително трябва да впишат в графика си – 27 и 28 юли, Габрово, поляната до читалището в квартал Русевци.

 

Събитието е алтернатива на традиционните в страната фестивали, а мястото, типично по габровски, е избрано като алтернативна градска среда, която предлага бягство от асфалтовия център и бетонираните квартали, без да е необходимо дълго, сложно и скъпо извънградско пътуване.

 

Музикантите, които ще огласят поляната, а и целия квартал, изпълняват фолклор със съвременно звучене, своеобразен микс от етно-джаз, при който фолклорът и свободните импровизации се преливат в необичайна симбиоза, в която мелодии-носители на историческа и национална традиция, придобиват характер, присъщ на новото време. Второто издание ще предложи още: Stand-up comedy, Beatbox и море от нережисирани емоции.

 

Начало 20.00 часа, вход – 5 лв.

 

27 юли

БУЛГАРА
БЕЛОНОГА
Zhilmore sextet

 

Поляната ще бъде преобразена от арт инсталация „Балкана ми е до колене“ – горско-морска фото точка. Изработена от сборна формация художници

 

Фестивал „Алтернативни форми на изкуство“ III e проект на НЧ „Христо Смирненски – 1949“, финансиран от фондация „Америка за България“.

 
Плакат Фестивал Алтернтивни форми на изкуство