Лого на Синелибри

Кино-литературния фестивал Синелибри

By Desi, 21.10.2018

21 октомври
Зала „Възраждане“

 

18.00 ч.

8 минути и 19 секунди

България, 2018, 90 мин.

 

Жанр: късометражни новели
Режисьори: Кристина Грозева, Петър Вълчанов, Любомир Младенов, Надежда Косева, Теодор Ушев, Владимир Люцканов
Сценарист: Георги Господинов
В ролите: Ирмена Чичикова, Симон Варсано, Цветан Алексиев, Христо Димитров-Хиндо, Светлана Янчева, Иван Бърнев, Таня Шахова, Китодар Тодоров, Иван Савов и др.
Език: български

 

„Ако още си тук, значи слънцето не е спряло. Или поне не за теб, не сега”, казва ни трейлърът на филма с черно-белите кадри на Цочо Бояджиев и музиката на Георги Дончев от Nasekomix.

 

В „Обащиняване“ Петър Вълчанов разказва за сирак, който е припознал баща си в едно дърво, докато в „Дъщеря на Кристина Грозева“ героят пътува във влака с парцалена кукла, която представя за свое дете. „Старецът и морето“ на Надежда Косева наблюдава възрастен човек, който се разделя с живота, за да запази дома си, а „Закъснелият дар“ на Владимир Люцканов показва как един Дядо Коледа, пристигнал твърде късно, може да те отдалечи от теб самия. В „Лицата от последните дни“ на Любомир Младенов пред камера за пръв път застава фотографът Симон Варсано, който обикаля улиците с обектив в минутите преди нощта да настъпи завинаги. И Теодор Ушев е тук с Кристин, която маха от влака – филм, който пита имаме ли право да се месим в нечий живот, макар и само с едно помахване…

 

Трейлър

 


20.00 ч.

Ще се видим там горе

Франция, Канада, 2017, 117 мин.

 

Жанр: криминална драма
Режисьор: Албер Дюпонтел
Сценаристи: Албер Дюпонтел, Пиер Льометр
В ролите: Албер Дюпонтел, Нахуел Перес Бискаяр, Лоран Лафит, Нилс Арструп, Мелани Тиери и др.
Език: френски
Субтитри: български

 

Ноември 1918 г. Няколко дни преди Примирието войникът Едуар Перикур, талантлив художник, обезобразен на бойното поле, спасява живота на Албер Маяр, бивш счетоводител. Двамата мъже нямат нищо общо помежду си освен войната. След края на военната касапница двамата едва свързват двата края. Лейтенант Прадел пък, за да забогатее и направи ремонт на наследственото си имение, се възползва от държавните поръчки, за да пренася разпръснатите по полето мощи на войниците в държавни гробища, като при случай пълни ковчезите с пръст и дори с костите на германски войници.

 

Съдбите на тримата се преплитат, а покрай тях се появяват образите на сестрата и бащата на Едуар, на чаровното момиченце Луиз, на любимата на Албер…

 

Трейлър

 


Билети:

Цената на билета е 6 лева.
Абонаментната карта за всички прожекции е на стойност 30 лева.

 

Билети могат да бъдат закупени през системата на epay и от касата на зала „Възраждане“ с работно време:
16 и 17 октомври (вторник, сряда) от 10.30 ч. до 13.30 ч. и от 16.00 ч. до 18.00 ч.
18 и 19 октомври (четвъртък, петък ) от 16.00 ч. до 20.00 ч.
20 и 21 октомври (събота, неделя) от 17.00 ч. до 20.00 ч.

 

Събитието се осъществява с подкрепата на Община Габрово, Виваком, Джеймисън, Уникредит Булбанк, Катаржина Естейт, Нескафе, Мкар София, България Еър и множество партньорски институции.