Снимка пощенски картички Дом на хумора и сатирата

Имате поща – творческо и образователно ателие

By Desi, 17.11.2018

По повод на две от най-новите изложби в Музея на хумора и сатирата – „Поздрави от… Италия и България” (откриване на 8 ноември от 18:00 часа) и „Айляк карикатура” на Ириен Трендафилов (Карикатурен салон – 2018 ), на 17 и 18 ноември ще си поговорим за историята на пощенските картички.

 

Кога се появяват? Какво най-често е изобразено на тях и защо? Каква е ролята им днес?

 

Още интересна информация ще научите по време на ателието „Имате поща”.

 

В творческата част от нашите занимания ще изработим свои уникални картички, които ще може да изпратим на свои близки или приятели. Ще Ви изненадаме с нашето предложение за нестандартен и шеговит модел.

 

Вход 5 лв.
20 % отстъпка с карта „Приятели на хумора”

 

С предварително записване на: 0878458430 или priateli@humorhouse.bg

 

*Ателието е подходящо за деца от 6-12 години, както и за семейства

 

Знаете ли,че…

През 1892 година, по времето на Първото земеделско и промишлено изложение в Пловдив, у нас е издадена първата илюстрована картичка;

 

…историята на пощенските картички е свързана с пощенските съобщения и фотографията. За родно място на картичките се смята Австро-Унгария. Измислени са тридесет години след изобретяването на фотографията от Дагер.

 

В Музея се предлагат членски карти „Приятели на Хумора”, с които в рамките на цяла календарна година можете да посещавате изложби в Музея безплатно, колкото често пожелаете, а за определени събития и образователни програми получавате 20% отстъпка от цената на билета. Картите са четири вида: младежка, индивидуална, семейна и сребърна.

 

Притежателите на картите имат възможност да се абонират за месечен бюлетин с програмата на Музея и имат привилегията да участват в специално организирани за тях събития.

 

Силвия Неделчева
Координатор събития, проекти и програми
отдел „Връзки с обществеността и международни контакти“
Музей „Дом на хумора и сатирата“ – Габрово
066/ 806989 ; 0884028581
Silvia.nedelcheva@humorhouse.bg
www.humorhouse.bg

 
Снимка пощенски картички Дом на хумора и сатирата