Корица на книгата Лицата на Филипините, Наталия Бояджиева

„Багри от Изтока”

By Desi, 28.11.2018

Домът на хумора и сатирата кани любители на книгата и пътешествията на среща с писателката Наталия Бояджиева, която ще представи книгите си „Светлина от Изтока” и „Лицата на Филипините”. В тях са отразени пътеписи от далечна Азия. Събитието ще се проведе на 28 ноември от 18.00 часа в Залата на жирафите в габровския музей на хумора.

 

Наталия Бояджиева е учител по образование, а по призвание – журналист и преводач. За пътешествията си разказва първо в радио репортажи, в сайтове за пътешествия, а сега са отпечатани. Кориците на книгите й са оформени от рисунки на дъщеря й Емилия Бояджиева, докторант в Института за етнология и фолклористика към БАН. По време на срещата публиката ще има възможност да разгледа нейни творби.

 

Авторката се озовава в екзотичния Изток заедно със съпруга си, който работи три години в северния морски град Пънлай, провинция Шандун (Китай). Време, през което тя посещава знакови места, наблюдава празници и делници. В „Светлина от Изтока” и „Лицата на Филипините” откриваме наистина нови светове. Наталия Бояджиева не се ограничава да описва – търси корените, сравнява с български и европейски модели и бърза да подчертае общите начала.

 

Заповядайте да опознаете част от източния свят чрез книгите на „Светлина от Изтока” и „Лицата на Филипините”.

 

Корица на книгата Лицата на Филипините, Наталия Бояджиева

Корица на книгата Лицата на Филипините, Наталия Бояджиева