Италиански комедии в Музея на хумора и сатирата

Италиански комедии

By Desi, 15.12.2018

От 6 до 16 декември Музеят на хумора и сатирата е домакин на четвъртото издание на кинопанорамата „Италия днес“, организирано от Италианския културен институт в София.

 

На 8, 12 и 15 декември габровската публика има възможността да се наслади на три италиански комедии, излезли на голям екран през последните три години.

 

За първи път габровци и гостите на града могат да се включат в тази, вече традиционна среща на съвременното италианско кино с българската публика, пред която Италия се разкрива със своите слаби и силни страни.

 

15 декември

Двама малки италианци
16:00 часа
Зала на жирафите

 

Вход: билет за посещение на музея – 3,00 лв.)
Вход свободен за притежатели на членска карта „Приятели на Хумора“

 

Комедия, 94 мин., 2018 г.
Субтитри

 

Режисьор: Паоло Сасанели
В ролите: Франческо Колела, Паоло Сасанели, Риан Геритсен, Дагмар Ласандер, Марит Нисен

 

Двама наивни приятели – Салваторе (Франческо Колела) и Феличе (Паоло Сасанели) предприемат авантюристично пътешествие из Европа. В опита си да избягат от едно апулийско селце, се озовават ненадейно в Ротердам, а след това и в Исландия и за пръв път откриват усещането да си истински жив и щастлив. След известни злополучия и с помощта на екстравагантната Анке (Риан Геритсен), превъзмогват собствените си страхове и задръжки, като си дават втори шанс, от който са били лишени. Те ще бъдат връхлетени от живота, откривайки радост, обич и привързаност в един странен триъгълник на присъщите за едно съвременно семейство взаимоотношения – едновременно странни и успокояващи.

 
Италиански комедии в Музея на хумора и сатирата