Италиански комедии в Музея на хумора и сатирата

Италиански комедии

By Desi, 08.12.2018

От 6 до 16 декември Музеят на хумора и сатирата е домакин на четвъртото издание на кинопанорамата „Италия днес“, организирано от Италианския културен институт в София.

 

На 8, 12 и 15 декември габровската публика има възможността да се наслади на три италиански комедии, излезли на голям екран през последните три години.

 

За първи път габровци и гостите на града могат да се включат в тази, вече традиционна среща на съвременното италианско кино с българската публика, пред която Италия се разкрива със своите слаби и силни страни.

 

8 декември

Нагтадата
16:00 часа
Зала на жирафите

 

Вход: билет за посещение на музея – 2,50 лв.)
Вход свободен за притежатели на членска карта „Приятели на Хумора“

 

Комедия, 100 мин., 2017 г.
Субтитри

 

Режисьор: Алесандро Гасман
В ролите: Джиджи Пройети, Алесандро Грасман, Анна Фолиета, Роко Папалео

 

Страхът от летенето кара Джовани Пасамонте (Джиджи Пройети) – писател с международна слава, да предприеме дълго пътуване с автомобил до Швеция. Неговата дестинация е Концертната зала в Стокхолм, където ще се проведе церемонията по връчването на Нобеловите награди. Отличен с награда за литература, Пасамонте увещава своя доверен асистент Риналдо (Роко Папалео) да стигнат до Скандинавския полуостров с кола и така се озовават неочаквано в ситуация, в която трябва да споделят тясното купе с децата на възрастния писател. Всеки от тях е в търсене на промяна: Оресте (Алесандро Гасман), бивш олимпийски състезател и собственик на затъваща спортна зала и Лукреция (Анна Фолиета) – невротична блогърка с неопределена цел в живота. Всеки етап от пътуването се превръща в повод за разискване на стари семейни истории и поставя под въпрос собствените им възможности, карайки ги да се опознаят истинси.

 
Италиански комедии в Музея на хумора и сатирата