Италиански комедии в Музея на хумора и сатирата

Италиански комедии

By Desi, 12.12.2018

От 6 до 16 декември Музеят на хумора и сатирата е домакин на четвъртото издание на кинопанорамата „Италия днес“, организирано от Италианския културен институт в София.

 

На 8, 12 и 15 декември габровската публика има възможността да се наслади на три италиански комедии, излезли на голям екран през последните три години.

 

За първи път габровци и гостите на града могат да се включат в тази, вече традиционна среща на съвременното италианско кино с българската публика, пред която Италия се разкрива със своите слаби и силни страни.

 

12 декември

Колелото на живота
16:00 часа
Зала на жирафите

 

Вход: билет за посещение на музея – 2,00 лв.)
Вход свободен за притежатели на членска карта „Приятели на Хумора“

 

Комедия, 100 мин., 2016 г.
Субтитри

 

Режисьори: Джовани Батиста Ориго, Соле Тонини, Джанлука Манджашути,
Матео Джанкаспро, Кристиан Йеци, Киара Де Маркис, Франческо Дафано
В ролите: Рикардо Де Филипис, Едоардо Пеше, Алберто Ди Стазио, Микеле Бевилакуа, Лука Скапароне, Флавио Доменичи, Алесандро Джуджоли

 

Така недосегаемото работно място е една истинска рядкост в наши дни. По пътя към недостижимата мечта, седем млади герои се изправят пред безмилостната ежедневна битка за собственото си бъдеще, създавайки нови и крайни начини за оцеляване. Впускат се в дуели, които не изключват тежки удари и истински чудеса, акробатики, преобразяване и дръзко търсене на икономическа стабилност. Безмилостен автопортрет на едно поколение, готово на всичко, за да премине през финиш-лентата. А после накъде? Ще бъдат ли нашите герои най-накрая доволни или ще бъдат принудени да продължат да въртят педалите на колелото? Един филм в шест кратки епизода (10-20 мин.), чиято основна тема е рисковото положение на младите днес, разказ от първо лице на седем дебютиращи режисьори и като такива, им е позволено да ни разплачат и разсмеят.

 

Филмът е реализиран чрез т.нар. краудфъндинг (масово набиране на средства). Продуцентите събират около 25 хиляди евро за 60 дни. Разходите по създаването на целия филм възлизат на по-малко от 100 хиляди евро.

 
Италиански комедии в Музея на хумора и сатирата