Банер Зима Габрово

Зимна обстановка в община Габрово към 8:30 часа на 10.01.2019 г. /обновена/

By Desi, 10.01.2019

Пътищата в община Габрово са проходими при зимни условия, няма наложени ограничения. На прохода Шипка температурата е минус 5 градуса, пътят е почистен и обработен, снежната покривка е 60 см. Остава в сила забраната за движение на МПС с обща маса над 12 тона. Пътят към курортен комплекс Узана също е почистен, има навявания на места, снежната покривка там е около 70-80 см., температурата е минус 4 градуса.

 

ОП “Благоустрояване“ почиства градската улична мрежа, фирма „Димас“ обработва пътищата към селата. Градските и междуградски автобусни линии на Общински пътнически транспорт са покрити.

 

Времето в Габрово е облачно, температурата на въздуха е минус 1 градус, а влажността – 94%.

 

Основните дейности относно транспорт, водоснабдяване, снабдяване на населението с хранителни и други основни стоки сe изпълняват в рамките на нормалната дейност.

 

Всички деца, подлежащи на задължителен учебен процес, са превозени до училищата.

 

Прогнозата за времето:

Атмосферното налягане през деня слабо ще се повиши, но ще остане значително по-ниско от средното за месеца.

 

Днес ще е облачно, с валежи – в северозападните райони и високите полета на Западна България – от сняг, в централните райони – от дъжд и сняг, а в Източна България и крайните югозападни райони – само от дъжд. В Родопската област ще има значителни валежи от дъжд, а в северозападните райони и високите полета на Западна България ще се образува нова снежна покривка до 10-15 см. Ще духа слаб северозападен, в Източна България силен южен вятър, който до обяд ще отслабне и в Североизточна България ще се ориентира от север-североизток. Максималните температури ще са между 0° и 5°, в Югоизточна България до 10°-11°.

 

В планините ще бъде облачно с валежи от сняг, който през деня в ниските части ще премине в дъжд. Ще духа силен до бурен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 2°, на 2000 метра – около минус 3°.

 

От „Топлофикация – Габрово“ ЕАД уведомяват своите абонати, че поради авариен ремонт на съоръжение в централата се налага прекъсване на топоснабдяването до11:30 ч. на 10.01.2019 г.