Програма Нощта на книгите за Хари Потър в РБ Габрово

РБ „Априлов – Палаузов“ се включва в Нощта на книгите за Хари Потър.

By Desi, 07.02.2019

РБ „Априлов – Палаузов“ се включва в Нощта на книгите за Хари Потър и ви кани в Детски отдел на библиотеката на 7 февруари в 14.30 часа, в Детски отдел.

 

Нощта на книгите за Хари Потър по традиция е събитие, което се отбелязва в цял свят в първия четвъртък на месец февруари по инициатива на британския издател Bloomsbury. Тази година вълшебната дата е 7 февруари, когато всеки, запленен от фантастичния свят на Джоан Роулинг, може да прекрачи прага на мечтите си и да влезе в редиците на приетите в Училище за магии и вълшебства „Хогуортс“.

 

В Нощта на книгите за Хари Потър споделяме магията на незабравимите истории и приключения на „момчето, което оживя“. Младите магьосници, вещици и мъгъли ще имат възможността да организират и да вземат участие в различни събития, изпълнени със забавни игри и четене на любими откъси от романите за Хари Потър, както и да покажат доколко познават тайните на училището „Хогуортс“. Сред основните цели на кампанията е възможността да бъде предадена на следващото поколение читатели магията на книгите. Като един истински феномен в съвременната детска литература, поредицата за Хари Потър успява да върне интереса на милиони млади хора към четенето.

 

Повече за Нощта на книгите за Хари Потър: Училище за магии и вълшебства

 

Повече за Нощта на книгите за Хари Потър: Училище за магии и вълшебства „Хогуортс“

 
Програма Нощта на книгите за Хари Потър в РБ Габрово