Плакат представяне книга - Огледална самота, Дорика Цанева

По повод международния ден на поезията Регионална библиотека „Априлов-Палаузов” представя творческия и житейски път на Дорика Цачева

By Desi, 21.03.2019

Поетесата Теменуга Цонева представя книгата „Огледална самота” с автор Дорика Цачева на 21 март (сряда) 2019 година от 16.30 часа в залата за срещи и събития на Габровската регионална библиотека – централна сграда, първи етаж.

 

Дорика Цачева (1960-2017) е родена в град Ловеч. Основно образование завършва в Габрово. Учи в Държавния библиотекарски институт, (УниБИТ) в София, а по-късно ссе дипломира като магистър по библиотекознание и библиография във Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий”. От 1992 година работи в Министерството на външните работи на Република България като главен експерт в неговата библиотека. От 2007 година е експертен сътрудник в Постоянното представителство на Република България към ООН, ОССЕ и други международни организации във Виена, Австрия.

 

Дорика Цачева започва да пише поезия след 35-тата си година. Освен с поезия, тя се занимава и с рисуване – има създадени чудесни картини.

 


 

Витрина 180 години от смъртта на Юрий Иванов Венелин (22.04.1802 г., с. Велика Тибава – 26.03.1839 г.) – украински историк, фолклорист, етнограф и филолог. В Габрово има паметник и улица на негово име.

 

21 март
Регионална библиотека „Априлов – Палаузов”

 
Плакат представяне книга - Огледална самота, Дорика Цанева