Банер Мастър клас графика - Хумор и сатира

Мастър клас Графика – ВИСОК печат с Павлина Делчева

By Desi, 23.03.2019

На 23 и 24 март Музеят на хумора и сатирата кани за първи път в Габрово най-младото поколение художници на творческа работилница за графика – висок печат.

 

Водеща на ателиетата е младата художничка Павлина Делчева. Тя пристига специално от Виена за да представи техниката на талантливи деца от Габрово и региона.

 

В основата на уъркшопа по висок печат е отнемането от формата на печатен блок. Тази техника позволява на участниците в процеса на работа да развиват изображението и да създават отпечатъци на малки серии графики. Използват се различни видове шаблони, като плоскостите за изрязване позволяват комбинации и експериментиране. Материалите са подходящи за участници на различни възрасти. Заниманието включва историческо и техническо въведение. Отпечатаните графики остават за участниците.

 

Павлина Делчева е родена през 1985 в София. Завършва специалност „Металопластика” в средно художествено училище за приложни изкуства „Св. Лука” гр. София. Продължава образованието си в Австрия, Виена, където завършва колеж с две специалности – печатна графика и графичен дизайн. Тя е един от основателите на Graphikkinder и водеща на работилници по печатна графика. Работи като графичен дизайнер на свободна практика, а от 2018 г. е Арт директор на IGO-Ortner Gruppe.

 

С предварително записване на телефон 0878458430 или на priаteli@humorhouse.bg

 

Такса за участие във всеки един от дните – 8 лева
За притежатели на членска карта „Приятели на Хумора“ – 20% отстъпка

 

23 и 24 март (събота и неделя)
11:00 – 15:00 часа
Зала на жирафите

 
Банер Мастър клас графика - Хумор и сатира