Банер Благолаж Дом на хумора и сатирата

18. Национална среща наддумване „Благолаж”

By Desi, 18.05.2019

18 май, събота, 11:00
Парк на смеха
Музей „Дом на хумора и сатирата“, Габрово

 

На 18 май музеят „Дом на хумора и сатирата” в Габрово кани сладкодумци и почитатели на българския комичен фолклор на 18. Национална среща наддумване „Благолаж”.

 

В конкурса могат да участват разказвачи от всички краища на страната на всякаква възраст, както и българи, живеещи в чужбина. Провежда се по време на Международния фестивал на хумора в град Габрово.

 

За първи път 18. Национална среща „Благолаж” ще бъде предизвикателство и за влогъри – да се включат с видеоматериали по темите „Власт” и/ или „Пари”.

 

Интерес представляват приказки, вицове и весели случки (власт; пари; власт и пари); приказки за Хитър Петър – Настрадин Ходжа и техните побратими; весели случки с известни личности – наши съвременници или исторически лица; политически вицове и анекдоти, пословици и поговорки; благословии; нови габровски вицове; може да попитате своите баба /дядо за история и да я разкажете във видео.

 

Заявките се приемат по пощата на адрес 5300 Габрово, ул. Брянска 68, за „Благолаж”, или на е-mail blagolazh@humorhouse.bg. Участниците с видеоматериали изпращат линк към тях на посочения електронен адрес.

 

Повече подробности за конкурса с условията, наградите и заявката за участие могат да се намерят на сайта https://blagolazh.humorhouse.bg.

 
Банер Благолаж Дом на хумора и сатирата