банер Билкопродавница с чайна ЖивоТворство

Етеричните и базови масла в натуралната козметика

By Desi, 06.04.2019

Искаш да живеете в хармония с природата и да си изпълнена с енергия и сила! Искаш да водиш здравословен начин на живот и да бъдеш отговорен потребител!

 

Сложно уравнение, в което едно от неизвестните е избора на козметика… Билкопродавница с чайна ЖивоТворство ти предлага среща с експерт в тази област, за да направиш своя информиран избор – натуралната домашно приготвена козметика!

 

Вече си пробвала да си направиш ексфолиант с малко компромисен резултат? Или все още не си се престрашила, но много ти се иска да си забъркаш някое кремче сама :) не защото е модерно, а защото имаш нужда да твориш блага за себе си и за хората, които обичаш :)

 

Тогава не се колебай, а се запиши за участие в АртРаботилница „Етеричните и базови масла в натуралната козметика“.

 

Местата са ограничени!

 

Ето и нещата, за които ще поговорим:

- Какво е етерично масло
- Какво е базово масло
- Как се използват в козметиката
- Разлика между крем на водна основа ( емулсия) и маслен крем и как се приготвят
- Как да разчитаме състав (INCI) на козметичен продукт
- Типове кожа на лицето и как да се грижим за тях
- Етерични масла според типът кожа и специфики на действие
- Базови масла според типът кожа и специфики на действие
- Предложения за различни комбинации от двата типа масла, според типът кожа и как да ги дозираме правилно

 

Какви са предимствата на натуралната козметика направена у дома:

- Знаеш на 100% какво съдържа
- По-изгодна е от скъпоструващата био козметика
- С използването й произвеждаш по-малко въглеродни емисии, защото използваш съдове и купички повторно, т.е. създаваш по-малко отпадъци
- Даваш сила на творческата си същност и се забавляваш
- И най-важното – натуралната козметика е ЗДРАВЕ!

 

А за десерт ще си направим сух деодорант с масло от карите и кокос, гарниран с етерични масла от сладък портокал и иланг-иланг :)

 

Водещ на лекцията и работилницата е Десислава Гагова. Тя вече години наред създава авторски натурални козметични продукти за защита на кожата и с грижа за здравето на жените.

 

„Отдавна не вярвам на традиционната медицина, връзката ми с нея рухна преди повече от десет години, когато поради лекарска грешка загубих част от себе си. Тогава, започнаха и търсенията и интересите ми в здравословният начин на живот и нетрадиционните методи на лечение. Тогава промених храненето си и лека полека, започнах да усещам тялото си и да долавям всеки един негов сигнал. Връзката ни стана изключително силна през годините и сензитивността ми се увеличи стократно. Започнах да изучавам магическото действие на билките и маслата. Така се роди и любовта ми към натуралната козметика. Започнах да експериментирам с домашно приготвени кремове за лице и тяло, балсами за устни, пилинги, маски за лице. Близките ми хора опитваха и бяха във възторг. Така се роди всичко…“ споделя Деси неотдавна в своя фейсбук профил.