Снимка изложба захарни изделия

Изложба на захарни творения „Моята България – древна и млада“

By Desi, 13.05.2019

Изложба на захарни творения „Моята България – древна и млада“, пресъздаваща българската история, култура и бит бе открита днес на 11 май в Тера Мол, Габрово. Проектите, от третото издание на тортената колаборация My Bulgaria – Моята България, напуснаха виртуалното пространство и се пренесоха в реална изложба по случай майските празници на град Габрово. В захарната експозиция се включиха 13 декоратори от България и чужбина. Сред тях е и световноизвестният шеф – декоратор Мария Владимирова – Озтюрк.

 

По-голямата част от участниците в “Моята България” упражняват професии, които не са пряко свързани с кулинарното изкуство. Някои от тях от дълги години живеят извън страната, но съхраняват в себе си своите български корени и им дават изражение чрез способността си да творят захарни произведения.

 

Идеята да обединят и покажат творенията си пред цяла България, възникнала през 2017г. Всички участници решили тематиката на произведенията им да бъде 24 май – денят на българската просвета и култура и славянската писменост. През миналата 2018 г. проектът за първи път напусна виртуалното пространство и гостува с едномесечна изложба в Двореца в Балчик.

 

Снимки от откриването на изложбата.

 
Снимка изложба захарни изделия