Банер София филм фест 2019 Габрово

10 години София Филм Фест в Габрово

By Desi, 14.06.2019

10-годишното партньорство на София Филм Фест и Община Габрово ще бъде отпразнуванo с прекрасна филмова селекция „София Филм Фест в Габрово“ и допълнителни събития, свързани с дискусия на филмите в приятна обстановка. Киното гостува отново в ГАБРОВО с благодарност към ръководството на Общината в просветителската мисия на София Филм Фест! Юбилейното, 10-то издание се реализира и с подкрепата на Националния Филмов Център и веригата киносалони Europa Cinemas.

 

Зала „Възраждане” отново ще бъде домакин, в рамките на четири дни, през месец юни. Филмите са девет, цената на билета е 3 лева, а абонаментната карта за всички прожекции е на стойност 19 лева.

 

Специално за габровските киномани тази година ще има обособена фестивална КИНОзона в Билкопродавница с чайна ЖивоТворство в известната габровска КУЛТзона 6-ти участък. Всеки ден от 14-ти до 16-ти юни, ДВА часа преди първата прожекция, може да заповядате в КИНОзоната, за да си говорим за кино и всичко, което Ви вълнува. Ако си носите билета от отминала прожекция, ще получите чаша ароматен чай или изискано вино.

 

14 юни (петък)

18:00 часа

„ЩАСТЛИВИЯ ЛАЗАРО“

Новия филм на Аличе Рорвахер – „ЩАСТЛИВИЯ ЛАЗАРО“, с награда за най-добър сценарий от Кан 2018 и още десетки отличия в цял свят. Филмът е разказ за срещата между Лазаро – млад селянин с добро сърце и Танкреди – млад благородник с безумно богато въображение. Животът в изолираното градче Инвиолата е подвластен на ужасната маркиза Алфонсина де Луна – цигарената кралица. Когато Танкреди моли Лазаро за помощ в организирането на собственото му отвличане, между двамата се създава здрава връзка. Този странен и нетипичен съюз е шанс за Лазаро и се превръща в ценно приятелство, което ще го накара да потърси отново Танкреди. Селското момче попада за първи път в големия град и прилича на фрагмент от миналото, загубен в модерния свят…

 

20:15 часа

„КАПЕРНАУМ“

Прожекциите продължават с „КАПЕРНАУМ“ на ливанската режисьорка Надин Лабаки, носител на наградата на журито ог Кан 2018, номиниран за най-добър чуждоезичен филм за наградите „Оскар“ и „Златен Глобус“. „Капернаум“ разказва за живота на 12-годишния Зейн, който решава да съди родителите си за това, че са го създали и са го оставили на този свят, при положение че не могат да се грижат за него, дори не могат да му дадат любов. Битката на това наранено момче, чиито родители не са се справили със задачата си, отеква като писък на всички пренебрегвани от системата. Това е универсално обвинение, видяно през едни честни очи.“

 

Продажба на билетите започва от 10-ти юни, в Туристически информационен център, ул. „Опълченска“ № 11 /зад Дечкова къща/, от 09.00 ч. до 18.00 ч.

 

Във фестивалните дни ще работи и касата на зала „Възраждане“, с работно време:
- четвъртък, петък и неделя: 17:00 – 20:00 часа,
- събота: 15:00 – 20:00 часа.

 

Прожекциите на филмите са в зала „Възраждане“, цената на билета е 3 лева, а абонаментна карта за всички филми ще струва 19 лева.

 
Плакат София филм фест Габрово 2019