Банер София филм фест 2019 Габрово

10 години София Филм Фест в Габрово

By Desi, 13.06.2019

10-годишното партньорство на София Филм Фест и Община Габрово ще бъде отпразнуванo с прекрасна филмова селекция „София Филм Фест в Габрово“ и допълнителни събития, свързани с дискусия на филмите в приятна обстановка. Киното гостува отново в ГАБРОВО с благодарност към ръководството на Общината в просветителската мисия на София Филм Фест! Юбилейното, 10-то издание се реализира и с подкрепата на Националния Филмов Център и веригата киносалони Europa Cinemas.

 

Зала „Възраждане” отново ще бъде домакин, в рамките на четири дни, през месец юни. Филмите са девет, цената на билета е 3 лева, а абонаментната карта за всички прожекции е на стойност 19 лева.

 

Специално за габровските киномани тази година ще има обособена фестивална КИНОзона в Билкопродавница с чайна ЖивоТворство в известната габровска КУЛТзона 6-ти участък. Всеки ден от 14-ти до 16-ти юни, ДВА часа преди първата прожекция, може да заповядате в КИНОзоната, за да си говорим за кино и всичко, което Ви вълнува. Ако си носите билета от отминала прожекция, ще получите чаша ароматен чай или изискано вино.

 

13 юни (четвъртък)

18:00 часа

„Ирина“

Зрителите ще се срещнат с едно от най-новите български заглавия „Ирина“ – пълнометражен дебют на режисьора Надежда Косева. Ирина живее в малък миньорски град и работи в крайпътна кръчма. В един и същи ден мъжът ѝ е осакатен в злополука, а тя – уволнена от работа. За да спаси семейството си, Ирина решава да стане сурогатна майка – да износи детето на непознати хора срещу заплащане. Постепенно тя ще открие какво значи да обичаш и да прощаваш.

 

Специален гост ще бъде авторът на филма Надежда Косева, която ще очаква впечатленията Ви и ще бъде на разположение за разговор с публиката след края на прожекцията.

 

20:00 часа

„Джебчии“

Носителя на „Златна Палма“ от КАН’18 – „Джебчии“, а негов режисьор е майсторът Хирокадзу Корееда. След една от специалните си акции из магазините, Осаму и неговият син откриват малко момиченце, зъзнещо в студа. Първоначално жената на Осаму отказва да приюти момиченцето, но се съгласява да се грижи за малката, след като разбира с какви трудности се сблъсква ежедневно. Въпреки че семейството е бедно и едва изкарва пари за прехраната си чрез дребни кражби, то е щастливо заедно, докато един неочакван инцидент не разкрива тайни, които ще подложат на изпитание семейните връзки…

 

Продажба на билетите започва от 10-ти юни, в Туристически информационен център, ул. „Опълченска“ № 11 /зад Дечкова къща/, от 09.00 ч. до 18.00 ч.

 

Във фестивалните дни ще работи и касата на зала „Възраждане“, с работно време:
- четвъртък, петък и неделя: 17:00 – 20:00 часа,
- събота: 15:00 – 20:00 часа.

 

Прожекциите на филмите са в зала „Възраждане“, цената на билета е 3 лева, а абонаментна карта за всички филми ще струва 19 лева.

 
Плакат София филм фест Габрово 2019