Банер София филм фест 2019 Габрово

10 години София Филм Фест в Габрово

By Desi, 15.06.2019

10-годишното партньорство на София Филм Фест и Община Габрово ще бъде отпразнуванo с прекрасна филмова селекция „София Филм Фест в Габрово“ и допълнителни събития, свързани с дискусия на филмите в приятна обстановка. Киното гостува отново в ГАБРОВО с благодарност към ръководството на Общината в просветителската мисия на София Филм Фест! Юбилейното, 10-то издание се реализира и с подкрепата на Националния Филмов Център и веригата киносалони Europa Cinemas.

 

Зала „Възраждане” отново ще бъде домакин, в рамките на четири дни, през месец юни. Филмите са девет, цената на билета е 3 лева, а абонаментната карта за всички прожекции е на стойност 19 лева.

 

Специално за габровските киномани тази година ще има обособена фестивална КИНОзона в Билкопродавница с чайна ЖивоТворство в известната габровска КУЛТзона 6-ти участък. Всеки ден от 14-ти до 16-ти юни, ДВА часа преди първата прожекция, може да заповядате в КИНОзоната, за да си говорим за кино и всичко, което Ви вълнува. Ако си носите билета от отминала прожекция, ще получите чаша ароматен чай или изискано вино.

 

15 юни (събота)

16:00 часа

„ТРАНЗИТ“

В третия фестивален ден Ви очаква истински киномаратон. Стартираме с „ТРАНЗИТ“ на Кристиян Пецолд, номиниран за „Златна Мечка“ на Берлинале 2018. Историята проследява немския бежанец Георг, който успява да избяга в Марсилия, докато военна сила бързо наближава Париж. В багажа си пренася документите на писателя Вайдел, който се самоубива. В тези документи има ръкопис, писма и виза от Мексиканското посолство. Всичко в живота му се променя, когато се влюбва в мистериозната Мари…

 

18:00 часа

„НАЙ-ЩАСТЛИВИЯТ ДЕН В ЖИВОТА НА ОЛИ МАКИ“

Вторият филм от програмата за деня биографичен разказ за живота на легендарен финландски боксьор, а заглавието е „НАЙ-ЩАСТЛИВИЯТ ДЕН В ЖИВОТА НА ОЛИ МАКИ“ на младия режисьор Юхо Куосманен. През лятото на 1962 година Оли Маки трябва да се бие за световната титла по бокс в свръхлека категория. Тръгнал от малко градче във Финландия и стигнал до бляскавата столица Хелзинки, боксьорът има всичко необходимо, за да постигне слава и богатство. Единственото нещо, което Оли трябва да направи, е да свали няколко килограма и да се концентрира. Само че има един проблем – влюбва се в Райя.

 

20:00 часа

„ДИВАТА КРУША“

Филмовия ден завършва с най-новата творба на турския режисьор Нури Билге Джейлан „ДИВАТА КРУША“, на който България е една от държавите копродуценти. Филмът разказва историята на младия Синан, страстно влюбен в литературата, чиято мечта е да стане писател. След завръщането си в своя роден град в Анадола, той се опитва да намери средства, с които да издаде своята книга, но е преследван от различни проблеми, включително и дълговете на баща му… Съдбата често си играе с хората и обича да поднася изненади…

 

Продажба на билетите започва от 10-ти юни, в Туристически информационен център, ул. „Опълченска“ № 11 /зад Дечкова къща/, от 09.00 ч. до 18.00 ч.

 

Във фестивалните дни ще работи и касата на зала „Възраждане“, с работно време:
- четвъртък, петък и неделя: 17:00 – 20:00 часа,
- събота: 15:00 – 20:00 часа.

 

Прожекциите на филмите са в зала „Възраждане“, цената на билета е 3 лева, а абонаментна карта за всички филми ще струва 19 лева.

 
Плакат София филм фест Габрово 2019