Банер София филм фест 2019 Габрово

10 години София Филм Фест в Габрово

By Desi, 16.06.2019

10-годишното партньорство на София Филм Фест и Община Габрово ще бъде отпразнуванo с прекрасна филмова селекция „София Филм Фест в Габрово“ и допълнителни събития, свързани с дискусия на филмите в приятна обстановка. Киното гостува отново в ГАБРОВО с благодарност към ръководството на Общината в просветителската мисия на София Филм Фест! Юбилейното, 10-то издание се реализира и с подкрепата на Националния Филмов Център и веригата киносалони Europa Cinemas.

 

Зала „Възраждане” отново ще бъде домакин, в рамките на четири дни, през месец юни. Филмите са девет, цената на билета е 3 лева, а абонаментната карта за всички прожекции е на стойност 19 лева.

 

Специално за габровските киномани тази година ще има обособена фестивална КИНОзона в Билкопродавница с чайна ЖивоТворство в известната габровска КУЛТзона 6-ти участък. Всеки ден от 14-ти до 16-ти юни, ДВА часа преди първата прожекция, може да заповядате в КИНОзоната, за да си говорим за кино и всичко, което Ви вълнува. Ако си носите билета от отминала прожекция, ще получите чаша ароматен чай или изискано вино.

 

16 юни (неделя)

18:00 часа

„СНИМКА с ЮКИ“

Закриваме юбилейното издание на София Филм Фест в Габрово с два важни и интригуващи филма. Зрителите ще видят българския филм „СНИМКА с ЮКИ“ на режисьора Лъчезар Аврамов. В творбата участват Руши Видинлиев, японската актриса Кики Сугино, българинът, „завладял“ Холивуд – Димитър Маринов, както и легендарния наш боксьор Севдалин Тодоров. Българин и японка се срещат в Канада, където и двамата водят имигрантски живот, и се женят. Те искат да имат дете и пристигат в България, за да започнат инвитро процедури, но един трагичен инцидент променя плановете им и вече нищо не може да бъде същото. Режисьорът на филма Лъчезар Аврамов ще бъде специален гост и ще разговаря с публиката след края на прожекцията.

 

20:15 часа

„МОМИЧЕ“

Последният филм от програмата е „МОМИЧЕ“ на Лукас Донт, номиниран за „Златен Глобус“ за чуждоезичен филм, носител на четири награди от конкурсната програма „Особен поглед“ на Кан 2018 – за най-добър актьор, наградата на FIPRESCI, „Златна Камера“ за дебютен филм на фестивала и „Queer Palm“, както и още десетки отличия в цял свят. Амбициозната 15-годишна Лара мечтае да стане професионална балерина. С помощта на баща си се впуска в това приключение и се записва да учи в ново училище. Ала Лара всъщност по рождение е момче. С неспособността да понесе натоварването на балерините се засилват и присъщите и за двата пола комплекси.

 

Продажба на билетите започва от 10-ти юни, в Туристически информационен център, ул. „Опълченска“ № 11 /зад Дечкова къща/, от 09.00 ч. до 18.00 ч.

 

Във фестивалните дни ще работи и касата на зала „Възраждане“, с работно време:
- четвъртък, петък и неделя: 17:00 – 20:00 часа,
- събота: 15:00 – 20:00 часа.

 

Прожекциите на филмите са в зала „Възраждане“, цената на билета е 3 лева, а абонаментна карта за всички филми ще струва 19 лева.

 
Плакат София филм фест Габрово 2019