Банер Държаввен финал по хандбал

Габрово ще приеме Държавния финал по хандбал за момчета до 14 години

By Desi, 23.06.2019

Най-добрите 12 отбора по хандбал от страната при момчетата до 14 години ще си оспорват медалите в Габрово. От събота до вторник (22-25 юни) зала „Орловец“ ще бъде домакин на финалите от държавното първенство за тази възраст. В надпреварата ще се включат над 150 деца от страната. Сред тях ще бъдат и състезателите на ХК „Чардафон“ (Габрово) – сребърни медалисти в първенството на зона „Мизия“.

 

12-те тима са разделени в четири предварителни групи. В Група „А“ са ХК „Левски“ (гр. Левски), ХК „Добруджа“ (Добрич) и ХК „Нове-99“ (Свищов), в Група „Б“ ще спорят ХК „Чардафон“ (Габрово), ХК „Фрегата“ (Бургас) и ХК „Беласица“ (Петрич), в Група „В“ – ХК „Шумен 61“, ХК „Пирин 64“ (Гоце Делчев) и ХК „Полюс ТМ“ (Плевен), а в Група „Г“ – ХК „Интер“ (Благоевград), ХК „Труд“ (с. Труд) и ХК „Поморие“.

 

Двубоите започват в 11 часа в събота. В първия състезателен ден ще се изиграят осем срещи, като между тях, в 14.00 часа, ще бъде официалното откриване на първенството. Точно преди него „Чардафон“ ще изиграе първия си двубой на финалите – срещу състава на „Беласица“. За неделния ден програмата предвижда 10 срещи. В понеделник турнирът продължава в 9 сутринта с нови 8 мача, а във вторник преди обед са финалите.

 

Събитието се провежда с подкрепата на Община Габрово и Българска федерация по хандбал.

 
Плакат Държаввен финал по хандбал