cinelibri

„Синелибри“ Кино-литературен фестивал

By Margarita, 13.10.2019

През октомври България ще празнува по-добрата литература и нейните най-виртуозни превъплъщения на големия екран! Петото, юбилейно издание на единствения кино-литературен фестивал CineLibri ще се проведе под мотото „Петото измерение”.

 

На 13 октомври от 18:00ч. за радост на любителите на чувствени истории, в програмата присъства новият филм на прочутия френски кинорежисьор и сценарист Беноа Жако – „Казанова, последна любов”.
През осемнадесети век Казанова, известен с вкуса си към забавлението и играта, пристига в Лондон, където е изпратен в изгнание. В този град, за който той не знае нищо, се среща няколко пъти с млада куртизанка, г-ца Шарпийон, която го привлича до такава степен, че да забрави за други жени. Казанова е готово да направи всичко, за да постигне целта си, но г-ца Шарпийон винаги го избягва под най-различни предлози. Тя отправя предизвикателство към него да я обича по начина, който й харесва…

 

От 20:00ч. габровската публика ще може да види и южнокорейския шедьовър „Изпепеляване” (39 награди и над 120 номинации!), адаптация по разказ от прекрасния сборник „Изчезването на слона” на Харуки Мураками.
Джонг-Су попада на момиче, което някога е живяло в неговия квартал. Девойката го моли да се грижи за котката й, докато тя е на пътешествие из Африка. Когато се връща от екзотичния континент, го запознава с Бен, мистериозен мъж, когото е срещнала там. Той им разкрива своето тайно хоби…

 

Билети за прожекциите от 12-20 октомври можете да закупите от касата на зала Възраждане. Цена на билетите: 5/4 лв. за пенсионери и студенти.