cinelibri

„Синелибри“ Кино-литературен фестивал

By Margarita, 16.10.2019

През октомври България ще празнува по-добрата литература и нейните най-виртуозни превъплъщения на големия екран! Петото, юбилейно издание на единствения кино-литературен фестивал CineLibri ще се проведе под мотото „Петото измерение”.

 

На 16.10 от 18:00ч. зрителите на Габрово ще могат да се насладят на сензационния филм „Мъжът, който си играеше с огъня”, посветен на автора на култовата поредица „Милениум” Стиг Ларшон.
Документален филм за автора на трилогията и проактивната му позиция по отношение на формите на съпротива срещу десните екстремисти и неонацистите. Борбата му с тях се превръща в обсесия с фатални последствия.

 

От 20:00ч. ще може да гледате елегантната мистерия „Загадката Анри Пик” по романа на Давид Фоенкинос, която ще ви предложи храна за размисъл и изненадваща развръзка.

 

Една редакторка открива роман, който според нея е шедьовър, в специална библиотека. Там се съхраняват само ръкописи, отхвърлени от издателите. Въпросният шедьовър е подписан от Анри Пик, майстор на пици от Бретан, починал две години по-рано. Оказва се, че вдовицата му не знае нищо – нито за романа, нито за интересите на Анри в областта на литературата.

 

Билети за прожекциите от 12-20 октомври можете да закупите от касата на зала Възраждане. Цена на билетите: 5/4 лв. за пенсионери и студенти.