cinelibri

„Синелибри“ Кино-литературен фестивал

By Margarita, 19.10.2019

През октомври България ще празнува по-добрата литература и нейните най-виртуозни превъплъщения на големия екран! Петото, юбилейно издание на единствения кино-литературен фестивал CineLibri ще се проведе под мотото „Петото измерение”.

 

На 19.10 от 18:00ч. зрителите на Габрово ще могат да се насладят на „Клер Дарлинг” по романа на Линда Рътлидж „Последната дворна разпродажба на Фейт Бас Дарлинг” с Катрин Деньов.
Катрин Деньов и дъщеря ѝ Киара Мастрояни играят майка и дъщеря в тази семейна драма, която е емоционална и ексцентрична като главната си героиня. Вече наближаваща края на своя живот, Клер спонтанно решава да разпродаде вещите си. Всеки предмет изкарва на повърхността спомени от многоцветния ѝ живот. Обезпокоена от поведението на майка си, дъщерята на Клер се връща у дома, но това завръщане води след себе си бремето на миналото.

 

От 20:00ч. е прожекцията на спиращият дъха филм „Сирано”, който се уповава на истинската история на „бащата” на Сирано дьо Бержерак – Едмон Ростан.

 

Билети за прожекциите от 12-20 октомври можете да закупите от касата на зала Възраждане. Цена на билетите: 5/4 лв. за пенсионери и студенти.