Posokata izbirash ti_video konkurs2

Конкурс за любителско видео „Посоката избираш ти, възможностите даваме ние“

By Desi, 12.05.2015

Конкурс за любителско видео „Посоката избираш ти, възможностите даваме ние“

Posokata izbirash ti_video konkursКонкурс за любителско видео Посоката избираш ти, възможностите даваме ние обяви Министерството на труда и социалната политика. Участниците трябва да представят своите виждания как да се привлекат младите хора да станат по-активни в избора на професионалния си път. Инициативата е на Управляващия орган на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” /УО на ОПРЧР/, откъдето искат да насърчат над 160 000 млади хора в България да потърсят своя избор, както и да постигнат мечтите си чрез знания и умения. Крайната цел е младежите да се замислят дали са пълноценни за себе си, когато не учат и не работят, и да повярват, че могат и знаят как да се реализират.

 

Право на участие има всяко българско физическо лице над 15 години. Основните изисквания са – желание, идеи и ентусиазъм. В рамките на 90 секунди кандидатите трябва да визуализират своята идея – как може един млад човек в България, който не учи и не работи, да избере по-добрия път към бъдещето си.

 

Наградата за първо място е 2 000 лв., за второ – 1 500 лв., а за трето – 1 000 лв. Най-добрите три клипа ще бъдат определени от жури в състав: Вяра Анкова – генерален директор на БНТ, Михаил Христов – параолимпиец, световен шампион по скок на дължина, Александра Жекова – сноубордистка, световен шампион, олимпийски финалист, Александър Деянов-SkilleR – бийтбокс, световен шампион и Захари Карабашлиев – белетрист и драматург. Журито ще оценява предложенията по оригиналност на идеята, художествена и естетическа стойност, както и разпознаваемост на посланието. Видеото-финалист ще бъде използвaнo за популяризиране на възможностите, които ОПРЧР предлага на младите хора да се реализират в България.

 

В срока за участие, 11 май – 7 юни 2015 г., публиката ще може да изрази своите предпочитания за най-добър клип чрез „харесване” във Фейсбук профила на конкурса. Чрез томбола измежду клиповете, събрали над 50 „харесвания”, ще бъде избран един, който ще получи награда на публиката от 2 000 лв. Награждаването на четиримата финалисти ще се извърши публично на 16 юни 2015 г.

 

Стъпките за участие са публикувани във Фейсбук профила на конкурса

 

Повече за инициативата може да научите на – ophrd.government.bg

 

Крайният срок за участие е до 24:00 часа на 7 юни 2015 г.

 

Европейският социален фонд и Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси2014-2020 ще дадат шанс на над 42 000 безработни млади хора да получат подходящо и адекватно на изискванията на пазара обучение и да намерят работа. Министерството на труда и социалната политика ще подкрепи различни инициативи кампании, събития, консултации, помощ при търсене на работа, за да помогне на неактивните младежи да се реализират на пазара на труда или да продължат образованието си. Уменията са определящи за успеха при търсене на работа, затова младите хора ще могат да участват в различни обучения както да придобият професия, така и езикови, по информационни и комуникационни технологии и др. Голяма част от младежите без работа, които изберат да се включат в изпълнението на ОПРЧР, ще имат шанса да започнат работа веднага или да проведат стаж, както в частния, така и в публичния сектор. Както хиляди други млади хора преди тях, след приключване на подкрепата от страна на програмата, те ще имат зад гърба си натрупан опит и самочувствие, които да прилагат в практиката.