???????????

Осми регионален музикално-фолклорен конкурс „Златен славей”

By Desi, 07.11.2015

???????????Осмият регионален музикално-фолклорен конкурс „Златен славей” ще бъде открит в Габрово на 7 ноември /събота/ от 10.30 ч. в зала „Възраждане“. Организатори на събитието са Община Габрово, Детски фолклорен ансамбъл „Габровче“ и Регионален експертно-консултантски и информационен център „Читалища“.

 

Целта на надпреварата е да се съхрани и популяризира музикалния фолклор и обичаи, както и да се издирят млади таланти. Жури на конкурса ще бъдат специалисти в областта на музикалния фолклор и етнографията.

 

Според предварителните заявления за участие, на сцената на зала „Възраждане” ще се изявят над 180 деца от Габрово, Трявна и Плачковци. Те ще се премерят талант в четири раздела: индивидуални изпълнители; дуети, триа, квартети; вокални групи и групи за фолклорни обичаи. Най-малкият участник в осмото издание на конкурса е на 3 години.

 

Ще бъдат връчени 33 награди и 4 специални награди: „Златен славей“ – награда на Община Габрово, Най-добра вокална група – награда на ДФА „Габровче“, Най-масово участие от читалище – награда на РЕКИЦ „Читалища“ и Награда за най-малък индивидуалин изпълнител.