Информация за зимна Узана

Прогноза за опасни метеорологични явления в Габрово за 20.01.2024 г.

Предопреждения от НИМХ за усложнена зимна обстановка през предстоящите почивни дни 20 и 21 януари. Обилни снеговалежи с образуване на снежна покривка 10-15 см., в планинските райони до 25-30 см. Рязко понижение на температурите, умерен вятър и условия за виелици и навявания.


Зимна обстановка към 08:30 часа на 18.12.2023 г.

Пътищата в община Габрово с проходими при зимни условия. Настилките в града са мокри със заледени участъци. Обработват се и опесъчават улиците в града. Градските и междуградските линии на обществения транспорт са обслужват нормално.

На похода Шипка, температура е -3⁰C,  снежна покривка е 30 см, настилката е заснежена и проходима при зимни условия.


Пътищата в общината са проходими при зимни условия /Зимна обстановка към 17:00 часа, 16 декември/

Пътищата в община Габрово са проходими при зимни условия. Продължава почистването на града, включително второстепенни улици. Обработва се общинската пътна мрежа.

Аварийни екипи продължават работата по възстановяване на електроснабдяването по направлението на селата Балани и Чарково.

На прохода Шипка пътната настилка е проходима при зимни условия без ограничения, температурата на върха е -3⁰C, снежна покривка – 35 см.


Зимна обстановка в община Габрово към 12:30 часа на 16 декември

Пътищата в община Габрово са проходими при зимни условия. Продължава почистването в града и на общинската пътна мрежа. Без електроснабдяване остават селата Чарково, Зелено дърво, квартал Беленци и местност Узана, селата северно по пътя Габрово – Севлиево, както и селата Горнова Могила, Чулики, Орловци и малките населени места в посока село Трънито. Работи се по отстраняването на всички аварии.

На прохода Шипка температурата е -5⁰C, пътната настилка е проходим при зимни условия без ограничения.


Всички пътищата в община Габрово са проходими при зимни условия. Продължава почистването в града и общинската пътна мрежа.

Без електроснабдяване са селата Балани, Чарково, квартал Беленци и част от квартъл Етъра, както и селата в посока Зелено дърво и Боженци, и комплекс Узана. Работи се по отстраняването на авариите с допълнителни екипи.

Снежната настилка в града е 6 см, градските и междуградските линии на обществения транспорт се изпълняват по график.

На прохода Шипка температурата е -4⁰C, снежна покривка – 30 см, видимостта е затруднена поради мъгла. Заснежен, проходим при зимни условия и мъгла е и пътят към Узана.